Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
DSC00142

Sportieve strijd tijdens ouder-kind toernooi in IJsselmonde

Op het sportcomplex van voetbalvereniging Maasstad/Tediro in IJsselmonde is woensdagmiddag het eerste ouder-kind toernooi van dit seizoen afgewerkt. Zo’n 75 kinderen van zes verschillende basisscholen uit Rotterdam en hun ouders namen deel aan dit voetbaltoernooi, dat onderdeel is van Feyenoords maatschappelijke project Scoren in de Wijk en met behulp van partner Lekker Fit! is georganiseerd. Het team van PC Regenboog ging er met de eerste prijs vandoor en won daarmee tien wedstrijdkaarten voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Groningen op zondag 5 oktober en een door de spelers van Feyenoord 1 gesigneerd wedstrijdshirt.

Het winnende team dankte de toernooiwinst aan het aantal behaalde punten in het Fair Play klassement, waarmee het ultieme bewijs werd geleverd dat sportiviteit loont. Naast sportiviteit stond tijdens het ouder-kind toernooi ook het belang van een gezonde levensstijl centraal. Dat bleek onder meer uit de speciale fruitworkshop die de ouders gedurende het toernooi konden volgen. Hierbij werd hen geleerd om gezonde lekkernijen te maken, die vervolgens door de kinderen konden worden geproefd.

Dennis van der Stelt van Lekker Fit! kon tevreden toezien hoe zowel het toernooi als de activiteiten buiten het veld tot groot enthousiasme leidde bij alle deelnemers. ‘Ons doel is om met dit project de ouderbetrokkenheid in IJsselmonde te vergoten en te laten zien dat bewegen leuk is’, vertelde hij. ‘We zijn heel blij dat er vandaag zoveel ouders met hun kinderen aanwezig zijn. Daarom is ook de medewerking van Feyenoord voor ons heel belangrijk, want het feit dat een grote club haar naam koppelt aan een project als dit zorgt bij de mensen voor een extra stimulans om deel te nemen.’