Sevilla naast Barcelona, stunt Standard Luik, remise Rijeka

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Terwijl de afgelopen speelronde in de Spaanse Primera División volledig in het teken stond van de clash tussen Real Madrid en FC Barcelona, deed Sevilla FC wat het moest doen. De ploeg rekende zondag thuis in blessuretijd af met subtopper Villareal (2-1) en profiteerde daarmee optimaal van de nederlaag van Barcelona in El Clasico. Sevilla gaat daardoor samen met de Catalaanse grootmacht aan de leiding in de competitie, met 22 punten uit negen wedstrijden. Real Madrid (21 punten), Valencia en Atletico Madrid (beide 20 punten) volgen op korte afstand, waardoor de spanning groot is in Spanje. De winst op Villareal kwam moeizaam tot stand voor de ploeg van coach Unai Emery, die twee minuten voor tijd nog tegen een 0-1 achterstand aan keek. Goals van Denis Suarez en Carlos Bacca zorgden voor een grote ontlading in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Standard Luik
Standard Luik heeft zondag voor een grote stunt gezorgd in de Belgische Pro League. Op bezoek bij koploper Anderlecht won de ploeg verrassend met 0-2. Jorge Texeira en Paul José Mpoku maakten de goals voor Standard, waar afgelopen week hoofdtrainer Guy Luzon zijn ontslag indiende. Met de zege kreeg het vertrouwen van de ploeg een nieuwe boost, na het bemoedigende gelijkspel (0-0) van afgelopen donderdag tegen Sevilla in de Europa League. Standard Luik staat nu op de negende plaats in de Belgische competitie, met vijftien punten uit elf gespeelde duels.

HNK Rijeka
HNK Rijeka heeft de midweekse overwinning op Feyenoord in de Europa League geen passend vervolg weten te geven. In het eigen Stadion Kantrida liep de ploeg zondag averij op tegen nummer vier NK Split: 1-1. De bezoekers kwamen kort voor rust op voorsprong, waarna Andrej Kramaric de stand na 55 minuten spelen gelijk trok en zijn doelpuntentotaal in de competitie opvijzelde naar 15. Door de remise zag Rijeka de achterstand op koploper Dinamo Zagreb, dat dit weekend met 5-0 won, oplopen tot zes punten.