fey-ajax-6

Samenvatting Feyenoord – Ajax

Niet vaak zal Feyenoord na een nederlaag in de Klassieker onder zo’n luid applaus van het veld zijn gestapt als afgelopen zondag het geval was. Dat had alles te maken met de manier waarop het elftal van trainer Fred Rutten voor eigen publiek voor de dag was gekomen. De ploeg speelde vooral de eerste helft uitstekend, zocht negentig minuten lang de aanval en was de hele wedstrijd sterker dan Ajax, dat nauwelijks onder de druk uit wist te komen. Desondanks kwamen de Amsterdammers al in de vijfde minuut op voorsprong, dankzij een rake vrije trap van Ricardo van Rhijn. Op dat moment had Feyenoord al tweemaal de lat geraakt, terwijl even later ook Sven van Beek het houtwerk raakte. Omdat de bal ook in het vervolg van de wedstrijd er op soms miraculeuze niet in wilde, ondanks verwoede pogingen van onder meer Colin Kazim-Richards, Jean-Paul Boëtius en Mitchell Te Vrede, bleef Feyenoord op zeer onfortuinlijke wijze met lege handen achter: 0-1.

Bekijk hieronder in de videospeler een samenvatting van de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.