Samenvatting Feyenoord – Sevilla FC

Op een avond die zal worden bijgeschreven bij enkele van de meest gedenkwaardige in de recente clubhistorie was Feyenoord op imponerende wijze te sterk voor Sevilla FC, de huidige titelhouder van de Europa League. Dankzij een verdiende 2-0 overwinning verzekerde de ploeg van trainer Fred Rutten zich van een plaats bij de laatste 32 teams in het toernooi, waarmee Feyenoord voor het eerst in tien jaar overwintert in Europa.

Na een gelijk opgaande eerste helft zette Jens Toornstra de toch al sfeervolle Kuip tien minuten na rust in vuur en vlam, door na uitstekend voorbereidend werk van Jean-Paul Boëtius voor 1-0 te zorgen. Omdat Sevilla nadrukkelijk op jacht ging naar de gelijkmaker was de spanning in het laatste half uur om te snijden, totdat Karim El Ahmadi voor de verlossende tweede treffer tekende. Hij schoot de bal zeven minuten voor tijd op prachtige wijze over de doelman, waarmee hij een orkaan van vreugde ontketende in De Kuip.

Geniet na van de sensationele 2-0 overwinning op Sevilla FC met de samenvatting, die hieronder in de videospeler is te bekijken.