Rutten: ‘Zeer gedisciplineerd gespeeld’

De overwinning die Feyenoord donderdagavond boekte op regerend Europa League-houder Sevilla FC was in de ogen van trainer Fred Rutten niet meer dan terecht. ‘We hebben zeer gedisciplineerd gespeeld’, stelde hij tevreden vast. ‘Het team is gegroeid in samenspel en heeft de bereidheid om elkaars foutjes te repareren.’

Nadat beide ploegen in de eerste helft nog grotendeels gelijk opgingen, sloeg Feyenoord na rust toe via doelpunten van Jens Toornstra en Karim El Ahmadi. ‘Voor rust hadden we moeite om onder de druk van Sevilla uit te komen’, zei Rutten. ‘De tweede helft hadden we het alleen na de 1-0 even moeilijk, maar het grootste deel van de wedstrijd hebben we de controle gehad. Zeker defensief stond het goed, waarbij Kenneth Vermeer klaar stond op de momenten dat het nodig was.’

Uiteindelijk kreeg Feyenoord zelfs nog kansen om uit te lopen naar een grotere marge dan twee doelpunten, zag Rutten. ‘Dit was een goede voetbalavond’, concludeerde de trainer. ‘Zoals altijd geldt nu ook dat we maximaal 24 uur in de euforie mogen blijven, want zondag wacht er alweer een belangrijke wedstrijd tegen PSV. Ik ben nieuwsgierig hoe we dat gaan oppakken.’