Rutten: ‘Drie punten op dit moment het belangrijkste’

Feyenoord voldeed zaterdagavond aan de belangrijkste opdracht die Fred Rutten aan zijn ploeg had gesteld. In aanloop naar een belangrijke week, waarin Feyenoord het achtereenvolgens opneemt tegen Sevilla FC en PSV, stond voorop dat de ploeg tegen FC Dordrecht geen averij zou oplopen. Dit gebeurde ook niet, dankzij late doelpunten van Jens Toornstra en Ruben Schaken. ‘De drie punten zijn op dit moment het belangrijkste’, zei Rutten achteraf.

Echt zorgen over het resultaat had Rutten zich niet gemaakt, ondanks het feit dat lange tijd 0-0 op het scorebord stond. ‘We begonnen de wedstrijd met een goede drive’, zei Rutten. ‘In het eerste half uur heb ik veel goede dingen gezien, terwijl ook de amusementswaarde goed was. We kregen verschillende mogelijkheden voor rust, maar maakten voor het doel de verkeerde keuzes.’

De tweede helft was het spel van Feyenoord minder aantrekkelijk, mede doordat het tempo omlaag ging. ‘We hebben wel eens mooiere wedstrijden gespeeld’, concludeerde Rutten. ‘Toch zijn we ook na rust blijven voetballen. Het wachten was op het breekpunt, dat kwam nu pas na de tachtigste minuut. Het was prettiger geweest als dat breekpunt iets eerder was gekomen, maar het belangrijkste is dat we vandaag gewonnen hebben.’