sevilla-fey-rutten

Rutten: ‘Eerste helft gelijkwaardig, tweede helft overklast’

Voor Fred Rutten was de wedstrijd van Feyenoord tegen Sevilla FC er een met twee gezichten. ‘De eerste helft waren we in mijn ogen ongeveer gelijkwaardig aan Sevilla en was de wedstrijd qua veldspel in evenwicht’, vertelde hij kort na afloop van het duel. ‘De tweede helft zijn we overklast en heeft Sevilla laten zien waarom het de favoriet is voor de eerste plaats in onze poule. Het was voor een groot deel aan de reddingen van Kenneth Vermeer te danken dat de score na rust niet verder is opgelopen.’

Rutten zag vanaf de bank dat Sevilla in de eerste helft nauwelijks een uitgespeelde kans wist te creëren. ‘Wij hebben in die fase een aantal kansjes en mogelijkheden gehad, waaronder een bal op de paal van Jens Toornstra.’

Zodoende was het extra zuur dat Feyenoord bij rust tegen een 2-0 achterstand aan keek door twee doelpunten uit vrije trappen. ‘Vanaf de kant was het moeilijk te beoordelen wat er precies fout ging, daarvoor moet ik eerst de beelden bekijken. De organisatie was goed, alleen de uitvoering niet.’

De nederlaag tegen Sevilla valt voor Feyenoord in een belangrijke week, die zondag wordt afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Ajax. ‘Die wedstrijd staat op zichzelf’, zei Rutten. ‘De Nederlandse competitie is bovendien een ander podium dan de Europa League, je kunt deze wedstrijden dus niet vergelijken.’

Rutten gaf tot slot te kennen dat hij Jordy Clasie volgens plan ruim een kwartier voor tijd naar de kant haalde. ‘Hij is een tijdje weg geweest en heeft vandaag weer zijn eerste wedstrijd gespeeld. Hij is op weg om weer helemaal fit te worden, vandaar dat we hem bewust hebben gewisseld.’