Rutten: ‘Mooi dat juist Anass de winnende maakte’

Dat Anass Achahbar een begenadigd talent is, was Fred Rutten gaandeweg dit seizoen al duidelijk geworden. ‘Ik wist alleen nog niet dat hij ook kon koppen’, glimlachte de trainer zondag in Dordrecht, waar Feyenoord dankzij een kopbal van de kleine aanvaller in blessuretijd drie punten overhield aan de wedstrijd tegen de nummer laatst van de Eredivisie (1-2).

Op zijn beurt was Achahbar blij met zijn coach, zo bleek uit de volle sprint die de aanvaller na zijn beslissende doelpunt trok richting de bank van Feyenoord. ‘Dat vind ik eerlijk gezegd niet zo belangrijk, ik vind het vooral mooi dat hij zichzelf zo beloont’, zei Rutten. ‘Anass heeft enorm veel potentie, dat staat buiten kijf. Hij is snel, handig en kan een goal maken, terwijl hij vooral keihard heeft gewerkt om dit te bereiken. Dat juist hij de winnende maakte, gaf mij een heel warm gevoel van binnen.’

Hoe blij Rutten ook was met het doelpunt van de invaller, de coach had ook gezien dat het veel te lang duurde voordat zijn ploeg het duel aan de Krommedijk besliste. ‘Het is niet normaal hoeveel kansen wij in de tweede helft hebben laten liggen’, sprak de trainer, die zag hoe het gebrek aan scherpte en overtuiging voor het doel Feyenoord bijna twee punten kostte. ‘Als we rustiger waren gebleven, hadden we hier met een grote overwinning kunnen vertrekken.’

Desondanks koesterde Rutten de drie punten, waardoor Feyenoord afstand nam van de concurrentie en steviger op de derde plaats staat. ‘Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar ik heb wel een Feyenoord gezien dat ten koste van alles wilde winnen’, besloot de trainer.