Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
europaleague_headline

Prima generale voor HNK Rijeka

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC blijft uitstekend presteren in de Spaanse Primera División. Dankzij een 0-2 overwinning op Elche bleef de ploeg in het spoor van de ongenaakbare koploper FC Barcelona, dat na acht speelrondes pas twee verliespunten heeft en nog geen tegendoelpunt incasseerde. De formatie van trainer Unai Emery staat met drie punten achterstand op de tweede plaats, gevolgd door Real Madrid, Valencia en Atletico Madrid. De doelpunten van Sevilla werden zondag gemaakt door Carlos Bacca en Kevin Gameiro.

Standard Luik
De competitiewedstrijd van Standard Luik tegen Zulte Waregem werd zondag gestaakt. De Belgische opponent van Feyenoord in de Europa League kwam in eigen huis op achterstand tegen de hekkensluiter, met onrust op de tribunes tot gevolg. Na een korte onderbreking werd het duel hervat, waarna Zulte Waregem de voorsprong verdubbelde. Paul-Jose M'Poku deed nog wel iets terug (1-2), maar omdat het opnieuw onrustig werd in het Stadion Maurice Dufrasne maakte de scheidsrechter kort voor tijd een einde aan de wedstrijd. Standard Luik neemt het komende donderdag in eigen huis op tegen Sevilla FC.

HNK Rijeka
HNK Rijeka kende afgelopen zaterdag een prima generale in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande donderdag. De ploeg maakte in de thuiswedstrijd tegen Istra 1961 een 0-1 achterstand ongedaan en won uiteindelijk met 3-1. Spits Andrej Kramaric, met veertien goals topscorer van de Kroatische competitie, was eenmaal trefzeker. Rijeka staat na twaalf gespeelde wedstrijden stevig op de tweede plaats op de ranglijst, met een achterstand van vier punten op koploper Dinamo Zagreb.