fey-groningen2

Pellè: ‘Goed begin van belangrijke week’

Dankzij een doelpunt van Graziano Pellè begon Feyenoord met een overwinning aan de laatste, belangrijke week van de eerste competitiehelft. De kopbal waarmee de Italiaan zijn ploeg al na zeven minuten op voorsprong zette, bleek voldoende om tegen FC Groningen de drie punten in De Kuip te houden. ‘Deze belangrijke overwinning geeft ons kracht voor de twee laatste duels’, sprak de matchwinner na afloop.

Hoewel Feyenoord razendsnel op 1-0 stond, was de start van de Rotterdammers niet zo denderend als die tussenstand deed vermoeden. Tjaronn Chery had de bezoekers al binnen een minuut aan de leiding kunnen brengen, maar zag zijn inzet op de paal belanden. ‘Daar kwamen we goed weg’, glimlachte Pellè, die zijn ploeg vervolgens in de wedstrijd zag groeien. ‘We speelden niet briljant, maar maakten wel uit een prachtige aanval een doelpunt en kregen kansen op een grotere voorsprong.’

Nadat Pellè in de tweede helft met een prachtige volley de lat had geraakt, was het in de slotfase vooral FC Groningen dat dichtbij een doelpunt was. ‘Gelukkig bleek de 1-0 uiteindelijk genoeg voor de overwinning. We hebben gevochten tot het einde, waarbij de supporters ons kracht gaven om door te gaan. Ons spel was niet zo goed als in de afgelopen duels met PSV en sc Heerenveen, maar dat kan ook niet elke week. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen, want we mogen geen punten meer laten liggen. De drie punten geven een heel goed gevoel, en vertrouwen voor de komende duels van deze week.’

Ook John Goossens koesterde na afloop van het spannende duel vooral de drie punten. ‘Je kunt lang of kort analyseren, maar dat is uiteindelijk toch waar het om draait’, sprak hij. ‘Onze intentie was om met net zoveel druk vooruit te spelen als de afgelopen weken, maar FC Groningen voetbalde daar een aantal keer goed onderuit. Zij startten eigenlijk zoals wij dat graag wilden, met als gevolg die kans die ze al in de eerste minuut kregen. Dan had het heel anders kunnen lopen, maar gelukkig scoorden wij al snel daarna.’

Het doelpunt kwam voort uit een prachtige Feyenoord-aanval, waarbij Goossens aan de basis stond. De keuze van trainer Ronald Koeman om de linkspoot bij absentie van Ruben Schaken aan de rechterkant te posteren pakte goed uit, toen Goossens naar binnen trok, Boëtius bereikte en diens voorzet op het hoofd van Pellè zag eindigen. ‘Dat was een mooi voorbeeld van de afspraken die we vooraf hadden gemaakt. Zeker met de vaak opkomende Daryl Janmaat achter me kreeg ik de vrijheid om veel naar binnen te trekken. Al met al met ik tevreden over de wedstrijd van vandaag, waarmee we goed zijn begonnen aan de reeks van drie belangrijke duels.’