shirt_oranje

Nederland niet naar EK 2016

Het Nederlands elftal ontbreekt tijdens de zomer van 2016 op het EK voetbal in Frankrijk. De ploeg van bondscoach Danny Blind verloor dinsdag met 2-3 van Tsjechië, terwijl Turkije met 1-0 te sterk was voor IJsland. Nederland eindigt daardoor op de vierde plaats in kwalificatiepoule A, waar een derde plaats nodig was voor plaatsing voor de play-off ronde. Feyenoorders Kenneth Vermeer, Terence Kongolo en Eljero Elia kwamen niet in actie in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd.

Nederland keek bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan, wat te wijten was aan matig verdedigen bij Oranje. In de tweede helft kwam Tsjechië zelfs op 0-3 door een eigen doelpunt van Robin van Persie.

Door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Van Persie in de laatste twintig minuten kwam Nederland nog wel dicht bij een gelijkspel, maar ook dat was de ploeg niet gegeven.