Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
boek_010_020_visual

Medewerkers en supporters in nieuw boek over Klassieker

In de aanloop naar de Klassieker van aanstaande zondag is deze week het boek 010-020 verschenen, een bundel van korte verhalen over clubliefde voor Feyenoord en Ajax. Het boek is samengesteld door de Rotterdamse fotograaf en Feyenoord-supporter Bas van der Wel en de Amsterdamse journalist en Ajax-supporter Albert Dogger. 010-020 is tot stand gekomen met hulp van supporters en medewerkers van Feyenoord en Ajax. Het boek werd woensdag gepresenteerd op het trainingscentrum van de KNVB in Zeist.

In de afgelopen tweeënhalf jaar werden zowel supporters als medewerkers van Feyenoord en Ajax geïnterviewd over hun onvoorwaardelijke liefde voor hun club. Namens Feyenoord verleenden onder meer senior scout Maup Martens, clubarchivaris Henk van der Stoep en oud-speler Kees-Jan Snoeck hun medewerking.

Het resultaat is een bundel van verhalen met bijpassende foto s over tradities, bijgeloof, verzamelingen én de Klassieker. Het voorwoord  van het boek werd geschreven door clubiconen Willem van Hanegem en Sjaak Swart. ‘In de Klassieker vindt de clubliefde haar hoogtepunt’, schrijven de twee. ‘De wedstrijd is zowel in Amsterdam als Rotterdam speciaal. En goedbeschouwd is de Klassieker dé wedstrijd van Nederland. Iedere voetbalminnende Nederlander heeft een voorkeur, een favoriet. Geen Nederlander kan zich aan die wedstrijd onttrekken. Ook spelers beseffen dit, op die dag presteren ze altijd net iets beter. Niets geeft zoveel voldoening als een overwinning in de Klassieker.’