fey-az-12

Kuyt: ‘Heerlijk om weer een hattrick te maken’

Met een grote grijns op zijn gezicht liep Dirk Kuyt zondagavond door de magische spelerstunnel van De Kuip, de wedstrijdbal onder zijn arm geklemd, op weg om zich bij zijn ploeggenoten in de kleedkamer te voegen. De aanvaller had alle reden om opgewekt te zijn, aangezien hij met een hattrick een levensgroot aandeel had in de thuisoverwinning van Feyenoord op AZ (3-1).

De 35-jarige aanvaller heeft er al een heel voetballeven op zitten, maar twee hattricks op rij, hij kon zich niet herinneren dat hem dat ooit eerder was overkomen. ‘Het geeft natuurlijk een heerlijk gevoel om voor de tweede opeenvolgende week drie doelpunten te maken’, reageerde Feyenoords captain, die zijn ploeg voor rust op voorsprong zette en in de tweede helft ook de tweede en derde Rotterdamse treffer voor zijn rekening nam. ‘De eerste was de mooiste, de strafschop (de 3-1, red.) de belangrijkste ’, oordeelde hij. ‘Want daarmee was de wedstrijd beslist.’

Beslist was de wedstrijd nog niet bij een tussenstand van 2-1, wist ook Kuyt. Feyenoord stond weliswaar op voorsprong, maar had het bij vlagen knap lastig met de Alkmaarse bezoekers. ‘Terwijl we juist al vroeg in de wedstrijd afstand hadden kunnen nemen’, refereerde Kuyt aan de ijzersterke openingsfase van de ploeg. ‘Door de gelijkmaker kwamen zij terug in de wedstrijd, maar ik vind dat we dit duel dikverdiend hebben gewonnen. Het geloof in eigen kunnen binnen deze ploeg wordt steeds groter.’

Dankzij de zege op AZ – de vierde achtereenvolgende overwinning in de competitie – kan Feyenoord met veel vertrouwen toeleven naar woensdag, als het Ajax treft in de derde ronde van het bekertoernooi. ‘Dat is een wedstrijd waar ik al langere tijd enorm naar uitkijk’, besloot Kuyt.