NEC-fey-8

Kuyt: ‘Als team zijn we tekortgeschoten’

Met de pest in zijn lijf stapte Dirk Kuyt zondagmiddag van het veld in Nijmegen. In de tweede helft gaf Feyenoord tegen N.E.C. een 0-1 voorsprong uit handen, met een 3-1 nederlaag als gevolg. ‘Zestien wedstrijden en 45 minuten lang waren we op de goede weg in de eerste seizoenshelft, maar wat blijft hangen is die tweede helft van vandaag. Daardoor gaan we allemaal met een vervelend gevoel de winterstop in’, zo sprak de aanvoerder na afloop.

Volgens Kuyt had Feyenoord de zaken in de eerste helft goed op orde. ‘Ik vond dat we goed in de wedstrijd zaten. De 0-2 hing in het begin van de tweede helft ook meer in de lucht dan de gelijkmaker. Dat we zelf een corner nemen en zij uit de counter de 1-1 maken, is erg frustrerend. Als team zijn we tekortgeschoten vandaag. Ik heb vaak gezegd dat het karakter van dit team een wapen is, maar vandaag lieten we het op dat vlak liggen. We waren niet met z’n allen negentig minuten lang honderd procent geconcentreerd.’

Door de nederlaag moet Feyenoord na de winterstop in de achtervolging op nummer twee PSV en koploper Ajax. ‘We kunnen ons na de winterstop niet veel fouten meer permitteren’, beseft de captain. ‘We zullen in de achtervolging moeten en meteen een goede serie neer moeten zetten.’