fey-vites-koeman

Koeman niet tevreden met gelijkspel

Ronald Koeman kon vrijdagavond maar moeilijk leven met het gelijkspel van zijn ploeg, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Ter onderbouwing daarvan verwees de hoofdtrainer naar de kansenverhouding tussen beide ploegen, die duidelijk in het voordeel van Feyenoord was uitgevallen. ‘Maar het gaat in het voetbal om het maken van doelpunten’, wist Koeman, die namens Feyenoord alleen Graziano Pellè zag scoren in De Kuip.

De gedachten van Koeman gingen na afloop van de topper meermaals terug naar de laatste minuten van de eerste helft, toen Tonny Vilhena kort na de 1-0 in kansrijke positie opdook voor het doel van Vitesse. ‘Dat was misschien wel onze mooiste kans, zeker omdat we daarmee op 2-0 waren gekomen. Ook in andere fases van de wedstrijd hebben we voldoende gecreëerd, maar het probleem is dat we er maar één maken. In dat opzicht hebben we twee punten te weinig gekregen en daar ben ik teleurgesteld over.’

Hoewel Feyenoord de Arnhemmers qua kansenverhouding de baas was, erkende Koeman dat Vitesse aan de andere kant ook had kunnen toeslaan. ‘We wilden vroeg drukzetten, maar zij wisten daar goed mee om te gaan. Bovendien vielen we na rust zowel in fysiek opzicht als in balbezit wat terug, waardoor Vitesse dreigender werd. Toch hadden we ook in de laatste fase van de wedstrijd nog kunnen winnen.’

Met het gelijke spel slaagde Feyenoord er niet in de achterstand op Vitesse te verkleinen, waardoor het verschil tussen beide teams vijf punten blijft. Koeman: ‘Helaas hebben we op beslissende momenten teveel moeite om wedstrijden te winnen. Ook vandaag was dat het geval. Daarom moeten we de komende periode niet teveel naar boven kijken maar om ons heen, met als doel uiteindelijk zo hoog mogelijk te eindigen.’