roda-fey-koeman

Koeman: ‘Had niet meer spannend mogen worden’

Niet voor het eerst in 2,5 jaar als hoofdtrainer van Feyenoord was het Ronald Koeman dinsdag niet gegeven om rustig op de bank te zitten. Ondanks het enorme veldoverwicht en de ruststand van 0-2 bleef het tot de laatste seconden onzeker of zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade de drie punten zou pakken. ‘Het krachtsverschil was enorm, maar dat kwam niet voldoende tot uiting in de score’, zei Koeman na afloop.

Feyenoords tweede treffer, die op slag van rust via Samuel Armenteros tot stand kwam, had volgens Koeman veel eerder moeten vallen. ‘Als gevolg van een ijzersterk eerste half uur hebben we vijf, zes grote kansen gecreëerd. We vonden steeds de vrije man en waren zeer dreigend via de zijkanten. Een doelpunt bleef te lang uit, waarna ik langzaam voelde dat het duel uit onze handen glipte. Zo had Roda vlak voor rust zomaar gelijk kunnen maken, terwijl ze nog nauwelijks gevaarlijk waren geweest.’

In de tweede helft raakte Feyenoord de grip op het duel steeds verder kwijt. Koeman noemde het gebrek aan tactische discipline als een van de voornaamste oorzaken daarvan. ‘We konden in de opbouw en in ons positiespel niet meer hetzelfde opbrengen als voor de rust. Sommige jongens waren minder balvast en we kozen te weinig voor de diepte, terwijl daar juist de mogelijkheden voor lagen.’

Ondanks de moeizame tweede helft sprak Koeman tot slot zijn tevredenheid uit over de drie punten. ‘Anders had ik ongetwijfeld de vraag gekregen of het puntenverlies het gevolg was van mijn aangekondigde vertrek’, glimlachte hij. ‘Ik ben blij met de overwinning, maar gezien het enorme krachtsverschil had het hier nooit meer spannend mogen worden.’