fey-nec-koeman

Koeman complimenteert elftal na ruime zege

Ronald Koeman was zaterdagavond na de ruime overwinning van Feyenoord op N.E.C. een tevreden trainer. Hoewel hij nog puntjes van verbetering aanhaalde voor zijn ploeg, overheerste het goede gevoel na afloop van de wedstrijd. Dat was vooral te danken aan de wijze waarop Feyenoord de rug rechtte nadat het elftal vroeg in de wedstrijd op achterstand was gekomen. ‘Dat is een compliment waard’, vertelde Koeman.

De trainer had zijn ploeg erop voorbereid dat N.E.C. vanaf de aftrap vroeg druk zou zetten op Feyenoord en dat gebeurde ook. Toch leek Feyenoord verrast door de strijdwijze van de bezoekers, met een vroege tegengoal als resultaat. ‘We begonnen niet goed’, concludeerde Koeman. ‘Gelukkig vochten we ons terug in de wedstrijd. Het tempo ging omhoog en we creëerden veel kansen. We hadden zeker in de fase voor rust meer afstand moeten nemen van N.E.C.'

Waar Feyenoord met een 2-1 voorsprong de eerste helft afsloot, kon de ploeg in de tweede helft relatief eenvoudig uitlopen naar 5-1. ‘Daar zat een aantal fantastische goals tussen’, zei Koeman. De score had nog groter kunnen zijn, aangezien Graziano Pellè een strafschop miste. ‘Hij is geen zekerheid vanaf elf meter’, vertelde de trainer daarover. ‘Ook Tonny Vilhena is een optie voor de strafschoppen, maar in het veld is het Pellè als aanvoerder die beslist. We zullen het hier komende tijd intern nog eens over hebben.’