fey-fcu-14

Koeman: ‘Weinig weggegeven, weinig gecreëerd’

Bij Ronald Koeman overheerste na afloop van de 1-0 overwinning op FC Utrecht de tevredenheid over de drie belangrijke punten die Feyenoord kon bijschrijven. Alleen hield de trainer gemengde gevoelens over aan de manier waarop dat gebeurde. Koeman zag zijn ploeg prima verdedigen en weinig kansen weggeven, maar tegelijkertijd wist Feyenoord zelf ook weinig kansen te creëren.

‘Verdedigend hebben we het goed gedaan’, concludeerde Koeman. ‘De tweede helft hebben we ervoor gekozen om de ruimtes wat kleiner te maken en wat verder in te zakken. Zeker in die fase hebben we geen kans weggegeven.’

Waar FC Utrecht zodoende weinig kansrijk werd, viel hetzelfde te zeggen voor Feyenoord. ‘Ook wij hebben aanvallend te weinig kunnen creëren’, zei Koeman. ‘In balbezit was ons spel onder de maat. We waren onrustig en maakten verkeerde keuzes.’

Feyenoord klom dankzij de overwinning op FC Utrecht naar de achtste plaats in de eredivisie. ‘Wij willen graag bij de bovenste ploegen staan, maar dat moet ook gebeuren op basis van beter voetbal dan we vandaag hebben laten zien’, besloot Koeman. ‘Rust en vertrouwen komen alleen maar terug als je meer wedstrijden wint.’