fey-az-koeman

Koeman: ‘Voetballend gezien onze meest complete wedstrijd’

Ronald Koeman zag Feyenoord zondag een van de beste wedstrijden van dit seizoen spelen, alleen bleef de beloning uit in de confrontatie met AZ. ‘We hebben vandaag veel dingen goed gedaan’, vertelde de trainer na afloop tijdens de persconferentie. ‘Voetballend gezien was dit onze meest complete wedstrijd. We zetten vroeg druk, speelden met veel agressiviteit en wonnen onze duels. We hadden alleen bij momenten slimmer moeten spelen.’

Met die laatste opmerking doelde de trainer niet alleen op het afmaken van de kansen, maar ook op de manier waarop Feyenoord twee goals tegen kreeg. ‘Onze restverdediging was niet altijd op orde, waar ook het eerste tegendoelpunt uit voortkwam’, vertelde de trainer. Daarnaast werd in de tweede helft onnodig een strafschop weggegeven, toen Daryl Janmaat een overtreding maakte op Roy Beerens.

Met het benutten van die strafschop maakte AZ een 2-1 achterstand, door twee doelpunten van Feyenoord kort na rust, ongedaan. ‘Ik ben trots op de ploeg, alleen is het heel onnodig dat we vandaag punten laten liggen’, zei Koeman. ‘Deze 2-2 is een onterechte uitslag.’