ado-koeman2

Koeman: ‘Eerste helft niet thuis gegeven’

Trainer Ronald Koeman koos er in zijn nabeschouwing op de nederlaag die Feyenoord leed tegen ADO Den Haag bewust voor om niet te lang stil te staan bij de eerste helft van de wedstrijd. ‘Daarin hebben we niet thuis gegeven’, stelde hij kort maar krachtig. ‘We wisten dat ADO Den Haag agressief zou beginnen en hadden een duidelijk idee hoe we daarmee om wilden gaan. Dat heb ik niet teruggezien. We waren tempoloos in de opbouw en naïef in het verdedigen.’

Pas na rust zag Koeman de echte wil om te winnen terug in zijn ploeg. ‘We wisten toen een 2-0 achterstand weg te werken, maar misschien was nog wel het meest teleurstellend dat we toen die wedstrijd toch nog uit handen gaven. De 3-2 viel na heel makkelijk balverlies van ons.’

Koeman stak ook hand in eigen boezem. ‘Ik ben verantwoordelijk voor onze prestaties. Het besef waar het om gaat als wij de volgende stap willen maken, kwam pas na de eerste 45 minuten. Het gebeurt vaker dat we niet thuis geven op dit soort momenten. Dat neem ik iedereen en ook mezelf kwalijk.’