Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
opera8

Kippenvel bij première Feyenoord De Opera

Het begon met een kleurrijke vlaggenparade tussen Varkenoord en De Kuip, gevolgd door de bijzondere klanken van operagezang op een aantal historische plekken in en rondom het stadion en een waardige afsluiting op de tribunes. Dit alles vormde een opvoering van Feyenoord De Opera, een unieke muzikale locatievoorstelling van het Rotterdams Wijktheater en Theater Walhalla, die woensdagavond officieel in première ging.

Zo massaal als Feyenoords beroemde clubliederen elke twee weken van de tribunes rollen, zo fraai was het om onder meer het ‘Hand in Hand’ en ‘Mijn Feyenoord’ woensdag in operastijl te horen. Luidkeels werd er gezongen, tijdens een theatrale tour vanaf het complex van de jeugdopleiding naar de Olympiazijde van het stadion. Prachtig was ook het aanzicht van de zee van rood-witte Feyenoord-vlaggen, waarmee de stoet werd omringd.

Bij de stadionpoorten kregen alle genodigden en bezoekers een koptelefoon, om zodoende voor het standbeeld van Coen Moulijn te kunnen luisteren naar een verhaal van Gerard Meijer. De clubambassadeur voor het leven vertelde onder meer over de hechte vriendschap die tussen hem en het overleden Feyenoord-icoon bestond.

‘Hoop, verlies, vriendschap – dat is wat we tijdens de voorbereiding op Feyenoord de Opera op de tribunes zijn tegengekomen en wat in alle verhaallijnen is verwerkt’, vertelde regisseur Stefan van Hees. Alle scènes en operateksten zijn gebaseerd op verhalen van supporters en aangevuld met persoonlijke verhalen van onder meer Bob van Persie (de vader van Robin van Persie), Gerard Cox en jeugdtrainer Gaston Taument. Verder werkten ook Paul de Munnik, Vincent Bijlo, Anna Enquist, Keimpe de Jong en Arie van der Krogt mee aan deze locatievoorstelling.

Het muzikale gedeelte van de opera, waarin acteur Paul van Soest de opa van de net ontdekte Robin speelt, ging verder op diverse plekken in het stadion, waaronder de Legioenzaal. Ook daar leidden de optredens tot veel bewondering onder de aanwezigen. ‘Het kippenvel staat al de hele avond op mijn armen’, aldus een supporter. ‘Ik ben de afgelopen dagen ook bij de try-outs geweest, maar telkens zie ik weer nieuwe dingen en weten de verhalen en het gezang me te raken.’

Feyenoord de Opera wordt opgevoerd op Varkenoord en in De Kuip. Seizoenkaarthouders krijgen vijf euro korting op een toegangskaart (inclusief twee snacks) en betalen € 15,- in plaats van € 20,-. De reguliere voorstellingen (inloop 17.30 uur, aanvang 18.45 uur) vinden plaats vanaf donderdag 18 tot en met zondag 21 juni (zondag plus matinee om 12.30/13.45 uur), vrijdag 3 juli, zaterdag 4 juli (plus matinee om 12.30/13.45 uur), zondag 5 juli en donderdag 9 tot en met zaterdag 11 juli.

Kaartverkoop geschiedt via de website van Theater Walhalla.