fey-ajax-7

Janmaat: ‘De teleurstelling is groot’

Wat voor Feyenoord na het openingsdoelpunt van Graziano Pellè een mooie middag leek te kunnen worden, eindigde zondagmiddag in een grote teleurstelling. De ploeg van trainer Ronald Koeman wist zich na de gelijkmaker van Ajax nog op te richten en op jacht te gaan naar een nieuwe voorsprong, maar kwam de klap van de tweede tegentreffer niet te boven. ‘Heel knullig hoe we deze wedstrijd uit handen hebben gegeven’, reageerde Daryl Janmaat na afloop van de Klassieker (1-2).

‘Hier is iedereen kapot van’, verzuchtte de verdediger in de catacomben van De Kuip, waar Feyenoord met zoveel goede bedoelingen aan het duel met de koploper was begonnen. ‘We wilden Ajax onder druk zetten, wat na een onwennige openingsfase steeds beter lukte. Daardoor hadden we in grote delen van de eerste helft de controle over de wedstrijd en kwamen we verdiend op 1-0. Uit het niets kwamen zij op gelijke hoogte, ook nog eens op een heel lullig moment, zo kort voor rust. Daardoor kreeg Ajax weer hoop.’

Gaandeweg de tweede helft leek Feyenoord het initiatief opnieuw naar zich toe te trekken, maar het doelpunt viel aan de andere kant. ‘Ik wilde geen risico nemen en kopte de bal daarom over de achterlijn’, verwees Janmaat naar de hoekschop waaruit de 1-2 viel. ‘Verder hebben zij niet veel kansen gehad, ik had zelfs het gevoel dat wij beter waren. Helaas heeft dat niet tot een goed resultaat geleid. Dat is een grote teleurstelling. De komende weken moeten we vol aan de bak om een plaats bij de bovenste vier vast te stellen.’