fey-az-11

Immers: ‘Niet beloond voor fantastische teamprestatie’

Hoewel Lex Immers net als veel andere Feyenoorders concludeerde dat Feyenoord met het gelijkspel tegen AZ (2-2) te weinig had gekregen, keek hij na afloop verder dan alleen het resultaat. De middenvelder sprak na afloop van het enerverende duel in De Kuip van een fantastische teamprestatie. ‘We hebben het publiek laten zien wat we waard zijn.’

De onterechte achterstand waarmee Feyenoord halverwege het duel de kleedkamer opzocht, werd na rust razendsnel omgebogen in een voorsprong. De schitterende 2-1 van Immers werd echter kort daarna teniet gedaan door de gelijkmaker van de bezoekers. ‘AZ was eigenlijk alleen in de omschakeling gevaarlijk, maar daar hebben ze het maximale uitgehaald. Ook in het laatste half uur van de wedstrijd zijn we risico’s blijven nemen, helaas bleef de beloning daarvoor uit. Toch ben ik heel trots op het team. We hebben de hele wedstrijd gevochten als leeuwen en daarmee aangetoond dat we één team zijn.’

Ook Joris Mathijsen roemde het optreden van het elftal. De 84-voudig international sprak na afloop van een van de beste wedstrijden van het seizoen tot dusver. ‘Daarom is het extra pijnlijk dat we onszelf niet hebben beloond’, baalde hij. ‘We hadden teveel kansen nodig om te scoren, wat helaas een terugkerend verhaal is. Aan de andere kant werden twee, drie momenten waarop we niet scherp waren meteen afgestraft.’

Volgens Mathijsen maakte Feyenoord in de openingsfase van de wedstrijd direct haar bedoelingen duidelijk. ‘We wisten dat zij afgelopen donderdag nog Europees hadden gespeeld. Daarom wilde we extra fel starten, wat ook lukte. We waren gretig en elke tweede bal was voor ons.’ De beloning voor het goede spel volgde kort na rust, toen Feyenoord verdiend op voorsprong kwam. Mathijsen: ‘Daarna kregen we een grote kans op 3-1, maar in plaats daarvan werd het 2-2 en moesten we weer op nul beginnen. In de slotfase hebben we alles geprobeerd, maar helaas lukte het niet meer om de winst eruit te slepen.’