Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
efdn-1

Feyenoord gastheer eerste bijeenkomst EFDN

Feyenoord is woensdag (vandaag) gastheer van de eerste officiële bijeenkomst van het European Football for Development Network. Deze stichting is erop gericht om Europese voetbalclubs beter te laten samenwerken op het gebied van hun sociaal-maatschappelijke beleid. Naast Feyenoord waren onder meer vertegenwoordigers van Arsenal, Tottenham Hotspur, Fulham, KAA Gent en VfL Wolfsburg en Anathorsis Famagusta aanwezig bij deze bijeenkomst.

‘De EFDN is opgericht om ervoor te zorgen dat Europese clubs kunnen leren van elkaar op het gebied van hun maatschappelijke projecten’, zegt EFDN-voorzitter Hubert Rovers. ‘Alle clubs die verbonden zijn aan ons hebben hun maatschappelijke activiteiten hoog in het vaandel. Via onze stichting kunnen medewerkers van de clubs kennis uitwisselen, terwijl bijvoorbeeld ook een uitwisseling  op het gebied van deelnemers aan bepaalde projecten mogelijk is. Zo versterken de clubs elkaar en vergroten we de kansen van de deelnemers aan de maatschappelijke projecten.’

Tijdens de bijeenkomst in de Van Zandvlietzaal in De Kuip kregen de clubs de kans om kennis te maken met elkaars projecten, terwijl ze bovendien werden bijgepraat over de doelen en mogelijkheden van EFDN. Ton Strooband, manager Supporterszaken & MVO van Feyenoord, is een van de bestuursleden van EFDN.