basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B2 verliest in blessuretijd

Feyenoord B2 heeft zondag in het AFAS-stadion in Alkmaar de eerste competitiewedstrijd met 4-3 verloren van AZ. De ploeg van trainer Marcel Koning dacht in blessuretijd de winnende treffer te maken, maar die werd afgekeurd. Uit de daaropvolgende aanval scoorde AZ, waardoor de winst naar de thuisploeg ging.

Feyenoord en AZ maakten er vanaf het begin een spannend potje van. Binnen een minuut kwam de thuisploeg op voorsprong en een paar minuten later lag ook de tweede treffer in het net. ‘Het waren persoonlijke fouten’, zag Marcel Koning. De Rotterdammers herpakten zich razendsnel en het duurde dan ook niet lang voordat de stand weer gelijk was getrokken dankzij doelpunten van Dominykas Kubilinskas (2-1) en Cheick Toure (2-2).

Feyenoord had voor rust het beste van het spel. De ploeg verzuimde echter om alle kansen te benutten. ‘We hebben de eerste helft gedomineerd met goed positiespel, maar het leek wel alsof we voor het doel onder hoogspanning stonden’, zei Koning. ‘Ik heb in de rust tegen de spelers gezegd dat ik trots was en dat ze zo door moesten gaan.’

Na de pauze was Feyenoord weer sterk aan de bal, maar werd snel een tegentreffer geïncasseerd. Weer lukte het de ploeg van Koning om de stand gelijk te trekken, via een doelpunt van Cheick Toure (3-3). Vervolgens was het wachten tot Feyenoord de 3-4 zou maken. Dat gebeurde ook vlak voor tijd, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. ‘Volgens een aantal mensen van AZ was het een zuiver doelpunt’, sprak Koning.

Nog geen minuut na het afgekeurde doelpunt schoot AZ de bal naar voren, werd het duel om de bal verloren en schoot die door waarna de thuisploeg 4-3 kon maken. ‘Jammer, maar ik zie een stijgende lijn’, aldus Koning. ‘Ik kan alleen maar positief zijn over het veldspel, alleen verdedigend kan het nog wel beter.’

AZ B2 - Feyenoord B2 4-3
1’ 1-0 Jelle Duin
5’ 2-0 Kick de Goede
7’ 2-1 Dominykas Kubilinskas
10’ 2-2 Cheick Toure
51’ 3-2 Kick de Goede
76’ 3-3 Cheick Toure
80+1’4-3 Emmanuel Boateng

Opstelling Feyenoord: Evora (40’ Beukers); Reith (71’ Van Mullem), Blesgraaf, Van der Pluijm, Malacia; Wehrmann (75’ Bibuljica), Vente, De Roy van Zuydewijn; Kubilinskas (41’ Roffelsen), Schippers (71’ Van Mullem) en Toure.