basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 onderuit in kwartfinale beker

Feyenoord B1 is er dinsdagavond niet in geslaagd de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Op bezoek bij FC Utrecht B1 gingen de Rotterdammers na strafschoppen onderuit nadat het na 80 minuten spelen 1-1 was geworden. 'Heel jammer', zo treurde trainer Cor Adriaanse, die zijn ploeg in de strafschoppenserie slechts één keer raak zag schieten, waar Utrecht drie keer doel trof.

In een op en neergaand duel vol strijd en passie van beide kanten was het Feyenoord dat het sterkst begon. Na 26 minuten spelen kregen de Rotterdammers loon naar werken toen Rashaan Fernandes op aangeven van Tahith Chong in de omschakeling de bezoekers op 0-1 bracht.

Na rust had Utrecht een licht overwicht. Op jacht naar de 1-1 nam de koploper van de competitie steeds meer risico's, maar Feyenoord was niet bij machte daarvan te profiteren. 'In balbezit waren we niet rustig genoeg', aldus Adriaanse. 'En toen Fernandes in de 62ste minuut ook nog rood kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler, kwamen we er helemaal niet meer uit.' Utrecht drukte nog verder door en kwam drie minuten voor tijd toch nog op gelijke hoogte.

Omdat alleen de bekerfinale eventueel een verlenging kent, moesten strafschoppen meteen de beslissing brengen. Daarin bleken de Domstedelingen het koelbloedigst. Adriaanse: 'De jongens hadden er gisteren na de training zelf nog op geoefend, maar het mocht niet baten. Het is natuurlijk jammer dat je niet verder bekert, maar dit zijn wel de wedstrijden waar mijn spelers het meest aan hebben. Van het spelen tegen een sterke ploeg als Utrecht bouw je weerstand op en ik moet zeggen dat ze er ook alles aan hebben gedaan. Qua instelling kan ik mijn ploeg niets verwijten.'

FC Utrecht B1 - Feyenoord B1 1-1 (FC Utrecht w.n.s.)
26' 0-1 Rashaan Fernandes
77' 1-1

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Bijl, Hempenius, Knoester, De Sterke; Roffelsen (79' Fagrach), Anez, Smulder; Fernandes, Robertha en Chong (76' Vente).