basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 in attractief oefenduel langs Rijsoord

Feyenoord A1 heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen eersteklasser Rijsoord in Ridderkerk met 2-5 gewonnen. Beide ploegen speelden voor de winst, waardoor het publiek een attractieve wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Bij Feyenoord A1 speelden drie spelers mee van Feyenoord Fetteh, de Ghanese tak van de Feyenoord Academy.

De wedstrijd tegen Rijsoord was georganiseerd door Feyenoord F1-trainer Dane Brard, die zelf bij de eersteklasser uit Ridderkerk voetbalt. ‘Voor ons de ideale gelegenheid om spelers die tegen ADO Den Haag en PSV niet of weinig hebben gespeeld toch speelminuten te geven’, sprak A1-trainer Roy Makaay. ‘Ik vind dat we het goed gedaan hebben. Beide ploegen wilden graag de bal hebben en speelden in hoog tempo. Het was een positieve avond.’

De aanvallers Brandon Robinson (2) en Oussama Idrissi (3) zorgden voor de Rotterdamse doelpunten. Makaay: ‘We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Brandon Robinson. Daarna hielpen we Rijsoord in het zadel door verdedigend slecht in te grijpen en hadden we het tien minuten moeilijk.’ Feyenoord zocht toch met een voorsprong de kleedkamer op, doordat Brandon Robinson vijf minuten voor rust beheerst de 1-2 binnen schoot.

Twee minuten na rust tekende Oussama Idrissi voor de 1-3 en scoorde in de slotfase ook het vierde en vijfde Rotterdamse doelpunt. ‘We hadden mogelijkheden nog vaker te scoren, maar al met al hebben we een goede wedstrijd gespeeld’, aldus Makaay. ‘De jongens hebben weer minuten gemaakt en hebben goede dingen laten zien. Al moeten we onze ogen niet sluiten voor de mindere punten.’

Rijsoord – Feyenoord A1 2-5
Doelpunten:
15’ 0-1 Brandon Robinson
30’ 1-1
41’ 1-2 Brandon Robinson
47’ 1-3 Oussama Idrissi
66’ 2-3
82’ 2-4 Oussama Idrissi
86’ 2-5 Oussama Idrissi

Opstelling Feyenoord A1: Van der Linden (45’ Van der Hoek); Ulusoy, Van Dorp, Blijham (45’ James), Fofana; Kassels, Kanoute, Elst; Klooster (45’ Idrissi), Robinson (70’ Martis) en Martis (45’ Beconti).