basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 houdt punt over aan stadsderby

Feyenoord A1 heeft de Rotterdamse derby met Sparta A1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Roy Makaay liet voor rust de kansen op een ruime voorsprong liggen en zag de stadgenoot vervolgens langszij komen (2-2). Feyenoord A2 incasseerde drie tegendoelpunten tegen Volendam A1, maar ging wel als winnaar van het veld af (5-3). Feyenoord B2 won met minimaal verschil op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht (0-1). Feyenoord C2 hield de punten in eigen huis door Volendam C2 met 4-1 te verslaan. Feyenoord D1 was met 1-0 te sterk tegen Red Bull.

FEYENOORD A1 PAKT TWEE PUNTEN TE WEINIG TEGEN SPARTA A1
Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag nagelaten om Sparta A1 op een nederlaag te trakteren. De ploeg van trainer RoyMakaay kwam twee keer op voorsprong, maar vergat de wedstrijd nog voor rust in het slot te gooien. ‘Het is het verhaal van dit seizoen. We missen de kansen en laten de tegenstander in leven’, reageerde Makaay.

Feyenoord en Sparta begonnen afwachtend aan de Rotterdamse derby, maar de thuisploeg kwam al wel vroeg op voorsprong via een doelpunt van Wessel Dammers. Na de openingstreffer kregen de gastheren twee grote kansen op de 2-0. Eén kans werd voor open doel voorlangs geschoten, de ander werd één op één met de doelman ook gemist.

Vlak voor rust kwam Sparta na een inschattingsfout van doelman Maarten de Fokkert op gelijke hoogte (1-1). Hoewel Feyenoord nog voor rust via Rick Karsdorp weer de leiding nam, was dat niet voldoende om de wedstrijd uiteindelijk ook winnend af te sluiten.

‘Ik ben best tevreden over de eerste helft, alleen we hadden het moeten afmaken’, sprak Makaay. ‘De tweede helft was matig en vooral heel slordig. Ook Sparta kreeg weinig kansen, maar zij scoorden met een geweldig schot van zo’n dertig meter.’

Makaay kan zijn spelers nu gaan klaarstomen voor de halve finale van de beker tegen Den Bosch die donderdag om 19.00 uur wordt gespeeld. ‘We moeten het gevoel van de eerste helft meenemen naar die wedstrijd en die lijn doortrekken.’

Feyenoord A1 – Sparta A1 2-2
19’ 1-0 Wessel Dammers
44’ 1-1
45’ 2-1 Rick Karsdorp
62’ 2-2

Opstelling Feyenoord A1: De Fokkert; Cabral, Houben (80’ Driebergen), Hardeveld, Gronsveld; Dekker, Nieuwkoop,Karsdorp; Idrissi, Dammers, Slabbekoorn (70’ Klooster).

FEYENOORD A2 HERSTELT MATIG BEGIN TEGEN VOLENDAM A1
Feyenoord A2 heeft een moeizaam begin tegen Volendam A1 in de tweede helft prima rechtgezet. De ploeg van trainer Jan Gösgens stond na ruim een half uur spelen met 1-3 achter, maar won uiteindelijk met 5-3. ‘We staan nu op de tweede plek en dat was de doelstelling’, aldus de coach.

Feyenoord A2 werd op Varkenoord een klein beetje verrast door de speelstijl van de tegenstander uit Volendam. Gösgens zag hoe de bezoekers over het hele veld één op één speelden, waardoor niet het voetbal maar de strijdlust de doorslag gaf. ‘Het was in het begin erg rommelig’, vond Gösgens.

Door de strijd die Volendam leverde, waren de eerste grote kansen voor hen. Met knappe reddingen voorkwam doelman Kamil Miazek echter in het begin een treffer. Uit een afgeslagen hoekschop werd de bal van afstand alsnog achter de doelman geschoten (0-1). Zo’n vijf minuten later bracht aanvaller Rick van der Struis zijn ploeg op gelijke hoogte, nadat hij zijn directe tegenstander eruit had gesprint en raak schoot (1-1).

Het spel van Feyenoord A2 zag er daarna niet goed uit. De Volendammers kwamen uit een strafschop na een overtreding van Miazek op 1-2 en vervolgens werd bij een vrije trap slecht verdedigd waardoor ook de 1-3 werd aangetekend. ‘Gelukkig maakten we vlak voor rust de 1-3 en toen was er nog wat te halen’, zei Gösgens, die zag hoe Robbert de Vos na een individuele actie de 2-3 aantekende.

De tweede helft speelde Feyenoord A2 iets behoudender, maar daardoor kwam de ploeg beter in de wedstrijd. Via doelpunten van Rick van der Struis (3-3 en 4-3) en Robbert de Vos (5-3) bleven de punten uiteindelijk op Varkenoord.

Feyenoord A2 – Volendam A1 5-3
15’ 0-1
20’ 1-1 Rick van der Struis
30’ 1-2
35’ 1-3
44’ 2-3 Robbert de Vos
55’ 3-3 Rick van der Struis
75’ 4-3 Rick van der Stuis
89’ 5-3 Robbert de Vos

Opstelling Feyenoord A2: Miazek; Proost (75’ De Jesus), Van der Pijl, Van Dorp (60’ James), Go; De Vos, Kassels, Da Silva (40’ Pisas); Van Putten, Van der Struis, Elst.

FEYENOORD B2 WINT VAN CONCURRENT FC UTRECHT B2
Feyenoord B2 heeft met de overwinning op FC Utrecht B2 nog maar één concurrent over in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Marcel Koning versloeg de Utrechters met 0-1, waardoor alleen Ajax nog een kleine kans maakt op de titel, met nog één duel te gaan en drie punten achterstand.

Feyenoord B2 begon in een compacte speelstijl aan de wedstrijd tegen FC Utrecht B2. De Rotterdammers wilden zo met een goed resultaat uit Utrecht vertrekken. De speelwijze pakte goed uit. Doelman Justin Bijlow hoefde voor rust geen enkele keer in te grijpen. ‘We hebben niets weggegeven’, zei Koning. ‘De verdediging stond als een huis. Zij hebben een perfecte wedstrijd gespeeld.’

Koning vond dat zijn ploeg wel een beetje gespannen op het veld stond, waardoor het voetbal minder goed was dan normaal. ‘Dat is de druk voor het kampioenschap’, reageerde de coach. ‘Er werd daardoor veel balverlies op het middenveld geleden, waardoor wij zelf ook niet veel kansen kregen.’

Veel mogelijkheden hadden de Rotterdammers ook niet nodig om met drie punten naar huis te gaan. Na 24 minuten werd Tarik Fagrach, na een scherpe steekpass van Mohammed el Hankouri, vrij voor het doel gezet en werkte hij af (0-1). Daarna sleepte Feyenoord B2 de wedstrijd eruit.

‘Dit was een goede wedstrijd voor de ontwikkeling van de jongens. Ze hebben laten zien dat ze op resultaat kunnen spelen. Mijn complimenten aan het team en vooral aan de verdediging’, aldus Koning.

FC Utrecht B2 - Feyenoord B2 0-1
24’ 0-1 Tarik Fagrach

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow; Bijl, Sinteur, Knoester, De Sterke; Smulder, El Hankouri (60’ Schippers), Kongolo; Tilborg, Fagrach (62’ Toure), Malacia (72’ Roffelsen).

VERDIENDE ZEGE FEYENOORD C2 OP VOLENDAM C2
Feyenoord C2 heeft ondanks een vroege achterstand met ruime cijfers gewonnen van Volendam C2. De Rotterdammers waren vooral in de tweede helft de bovenliggende partij. Het werd uiteindelijk 4-1 in het voordeel van de ploeg van trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord C2 begon in eigen huis heel matig tegen de Volendammers. Al na twee minuten stonden de Rotterdammers na een vrije trap met 0-1 achter. ‘Het was slordig. We gaven veel te veel foute passes’, zag De Graaf.

Na het moeizame begin kwam de thuisploeg wel iets beter in het spel en dat leverde na iets minder dan een half uur spelen de gelijkmaker op. Rodney Huijgen speelde zich na een korte combinatie met Teun Heijberg vrij voor het doel en rondde af (1-1). Met een ‘houdbaar’ afstandsschot, die door de doelman toch niet werd gekeerd, zorgde Simon Loshi voor de voorsprong voor de thuisploeg (2-1).

In de tweede helft ging het bij Feyenoord C2 steeds beter lopen. ‘De eerste helft speelden we vaak de lange bal. Na rust kwamen we er voetballend iets beter uit en vonden we de uitzakkende man op het middenveld’, analyseerde De Graaf. ‘Ik denk dat we zo’n 60 procent balbezit hadden.’ Het balbezit werd ook omgezet in doelpunten. Invaller Zakaria Eddahchouri maakte uit een hoekschop de 3-1 en via een eigen doelpunt werd het uiteindelijk 4-1.

Bij Feyenoord C2 deed D1-speler Quincy Hartman voor het eerst mee in een competitiewedstrijd van de onder 15. De verdediger deed eerder mee tijdens de voorbereiding en een toernooi. ‘Hij heeft het goed gedaan en zijn taken naar behoren uitgevoerd’, complimenteerde De Graaf hem.

Feyenoord C2 – Volendam C2 4-1
2’ 0-1
25’ 1-1 Rodney Huijgen
35’ 2-1 Simon Loshi
55’ 3-1 Zakaria Eddahchouri
60’ 4-1 Eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, DeKubber, Hartman; Geertruida, Heijberg, Huijgen; Reemst (46’Eddahchouri), Spakman (50’ Van Ewijk), Amadin.

FEYENOORD D1 VERSLAAT RED BULL SALZBURG
Feyenoord D1 heeft een nuttige oefenwedstrijd afgewerkt tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. De ploeg van trainer Gaston Taument had het in de beginfase moeilijk met de enorme hoeveelheid strijd die de Oostenrijkers in hun spel legden. Na de openingsfase trokken de Rotterdammers het spel naar zicht toe en werd de wedstrijd met 1-0 gewonnen.

‘Het was heel leuk om te zien dat Red Bull Salzburg vanaf het begin heel veel strijd leverde. Dat zie je niet vaak en daar moesten wij wel heel even aan wennen’, sprak trainer Gaston Taument. Na de beginfase waarin het ene duel na het andere duel werd uitgevochten en er daardoor weinig ruimte om te voetballen was, trok Feyenoord het spel naar zich toe.

De Rotterdammers namen de wedstrijd in handen en dat leverde na 18 minuten de openingstreffer op. Aanvaller Crysencio Summerville kopte de bal uit een hoekschop raak. ‘Daarna hadden we het beste van het spel. Ik heb tegen de jongens in de rust gezegd dat we meer rust in ons positiespel moesten brengen. Dat lukte de tweede helft bij vlagen aardig’, zei Taument.

Red Bull Salzburg kreeg na de pauze nog wel een aantal kansen, net als de thuisploeg, maar doelpunten bleven uit. ‘Als je de wedstrijd dan bekijkt dan hebben we hem terecht gewonnen. Het was leuk en nuttig om tegen een tegenstander te spelen die zoveel strijd levert’, aldus Taument.

Feyenoord D1 – Red Bull Salzburg D1 1-0
18’ 1-0 Crysencio Summerville

Opstelling Feyenoord D1: Van den Berg (30’ Koorevaar); Gerrits, Jurrien Maduro, Quinten Maduro, Van Leeuwen; Verbeek, Dijksteel (20’ Hoogenboom), Burger (40’ Gunduz); Summerville, Doesburg, El Karbachi.