basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A1 blijft steken op gelijkspel tegen FC Twente A1

Feyenoord A1 heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen FC Twente A1. De ploeg van trainer Roy Makaay verzuimde zichzelf te belonen (0-0). Feyenoord A2 was met 0-3 te sterk voor Excelsior A1. Feyenoord B1 won in eigen huis verdiend van PSV B1 (1-0). Feyenoord C1 incasseerde vier doelpunten, maar pakte wel drie punten tegen AZ C1 (4-5). Feyenoord D1 ging in de kraker met PSV D1 aan de haal met de overwinning (0-2).

FEYENOORD A1 EN TWENTE A1 HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT
Het is Feyenoord A1 vrijdagavond niet gelukt om op bezoek bij het lager geklasseerde FC Twente A1 te winnen. De ploeg van trainer Roy Makaay vergat zichzelf te belonen voor hun goede spel en bleef daardoor steken op een gelijkspel (0-0). De Rotterdammers staan nu op de vijfde plek in de eredivisie met 17 punten uit 11 wedstrijden. ‘In voetbal gaat het om scoren en wij vergeten onszelf vaak te belonen. Dat is het verschil tussen meedoen om de bovenste plaatsen of niet’, sprak Makaay.

Feyenoord A1 gaf tegen FC Twente A1 weinig kansen weg. Voor rust kreeg de thuisploeg één mogelijkheid om de score te openen, maar toen stond doelman Kamil Miazek op de goede plek om zijn doel schoon te houden. Na de pauze hadden de gastheren een kans uit een scrimmage. Ook die ging er niet in. ‘En verder heeft Twente geen kans gehad’, aldus Makaay.

De Rotterdammers waren aanvallend een stuk gevaarlijker. Voor rust hadden de aanvallers van Feyenoord A1 twee mogelijkheden om te scoren, maar in beide gevallen stond de keeper van de thuisploeg een goal in de weg. Na de pauze waren er vijf kansen voor de bezoekers. Zo raakte Bram van Eijk de paal.

‘We hadden er twee of drie moeten maken en dan hadden we verdiend gewonnen’, reageerde Makaay. ‘Dat is het verhaal van de laatste zes wedstrijden. We krijgen bijna geen tegendoelpunten, maar we scoren niet of te weinig. We laten het wederom na om onszelf te belonen.’

FC Twente A1 – Feyenoord A1 0-0

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld, Van der Meer, Van der Pijl, Van Eijk; De Vos (68’ Van Haaren), Nieuwkoop (78’ El Baad), Hamer (55’ Verdonk); Idrissi, Van der Struis en Slabbekoorn (80’ Hammouti).

FEYENOORD A2 BLIJFT AAN KOP NA ZEGE OP EXCELSIOR A1
De koppositie in de eerste divisie laag blijft ook na zaterdag in handen van Feyenoord A2. De ploeg van trainer Jan Gösgens won op bezoek bij Excelsior A1 met 0-3 en houdt achtervolger Helmond Sport A1 daardoor drie punten achter zich met nog twee duels te gaan. ‘Hopelijk kunnen we de koppositie volgende week veiligstellen’, sprak Gösgens.

Feyenoord A2 domineerde in de Rotterdamse derby. De bezoekers gaven geen kans weg. ‘Excelsior kreeg ons geen moment onder druk’, zag Gösgens. Het leverde de koploper al snel twee doelpunten op. Na zeven minuten spelen brak Gerson Pisas door de verdediging van de thuisploeg heen. Zijn schot ging op de paal, waarna Jordy den Hoedt de bal attent in het doel werkte (0-1). Vijf minuten later maakte Mo el Hankouri de 0-2.

In de tweede helft probeerde Excelsior iets meer druk te geven. Daardoor kwamen zij iets beter in de wedstrijd en werd het ook af en toe gevaarlijk voor het doel van Ferry Hagendijk. De keeper van Feyenoord A2 werd echter niet gepasseerd. Aan de andere kant van het veld hadden Rowdy van der Putten (schot op keeper), Gerson Pisas (paal) en Mo el Hankouri (lat) kansen op de 0-3. Dat bevrijdende doelpunt viel uiteindelijk alsnog en werd vier minuten voor het einde gemaakt door Rowdy van der Putten.

‘Een uitstekende overwinning’, vond Gösgens. ‘We spelen vaak gelijk tegen Excelsior. Het ligt altijd dicht bij elkaar, maar we hebben deze keer verdiend gewonnen.’

Excelsior A1 – Feyenoord A2 0-3
7' 0-1 Jordy den Hoedt
12' 0-2 Mo el Hankouri
86’ 0-3 Rowdy van der Putten

Opstelling Feyenoord A2: Hagendijk; Proost, El Baad, Hammouti, Absalem; Korporaal, El Hankouri, Van Haaren; Pisas (65’ Franse), Van der Putten en Den Hoedt (75’ De Jesus).

FEYENOORD B1 WINT MET EEN GOAL VERSCHIL VAN PSV B1
Feyenoord B1 is zaterdagmiddag door een 1-0 overwinning op PSV B1 geklommen naar de derde plek in de eredivisie. De Rotterdammers hebben met nog twee duels te gaan vijf punten achterstand op koploper FC Utrecht B1. ‘Een verdiende overwinning’, concludeerde Adriaanse.

Feyenoord B1 had de eerste helft het beste van het spel op Varkenoord. Het leverde na ruim een half uur spelen de openingstreffer op van Nigel Robertha. De aanvaller werd door Cheick Toure ingespeeld, gebruikte zijn lichaam om zijn tegenstander weg te zetten en was vervolgens oog in oog met de doelman van PSV koelbloedig (1-0).

De achterhoede van de thuisploeg kwam nauwelijks in de problemen. ‘De organisatie stond goed bij ons. PSV kreeg weinig kansen, maar wij deden onszelf tekort door te weinig te scoren’, vond Adriaanse. De tweede helft werd het voetbal van Feyenoord minder goed, maar de Rotterdammers hadden nog wel het veldoverwicht. Belonen deden de gastheren zichzelf niet meer. Steven Smulder kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Doordat Feyenoord B1 slechts één keer scoorde, werd het vlak voor tijd nog gevaarlijk voor het doel van de Rotterdammers. Keeper Ramon ten Hove moest in actie komen en deed dat prima, waardoor de punten op Varkenoord bleven.

Feyenoord B1 – PSV B1 1-0
32' 1-0 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Knoester, Anez; Roffelsen, Smulder, Fagrach; Toure (70’ Janga), Robertha, Chong.

VIER TEGENTREFFERS VOOR FEYENOORD C1 EN TOCH WINST OP AZ C1
Feyenoord C1 heeft zaterdagmiddag veerkracht getoond tegen AZ C1. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam drie keer op achterstand, maar stapte in Alkmaar wel met de winst op zak van het veld af: 4-5. De Rotterdammers staan daardoor op de vierde plek in de eredivisie met 15 punten uit 11 wedstrijden.

De wedstrijd tussen Feyenoord C1 en AZ C1 was net twee minuten bezig toen de Rotterdammers al met 1-0 achter kwamen. Na een misverstand tussen een verdediger en de doelman werd een speler van AZ onderuit gehaald in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stop ging. De strafschop werd koelbloedig binnen geschoten. Feyenoord herpakte zich snel. Na een kwartier spelen kopte Simon Loshi de gelijkmaker binnen uit een vrije trap (1-1).

Zwak verdedigen van Feyenoord C1 leverde AZ echter opnieuw een voorsprong op (2-1). Weer moesten de Rotterdammers in de achtervolging en wederom was dat succesvol. Een paar minuten na de 2-1 tekende Delpiero Reboe voor de 2-2. Nog in dezelfde minuut keek de ploeg van Oost voor de derde keer tegen een achterstand aan. Uit de aftrap maakte AZ meteen de 3-2 en dat was ook de ruststand.

‘In de rust hebben we gevraagd wat er aan de hand was. Het is vervelend dat we zo snel achter stonden. Daarna waren we aan een inhaalrace bezig. We kwamen gelijk met goed voetbal en daarna weer achter. Ik kan me voorstellen dat de moed dan in de schoenen zakt. We hebben daarom gezegd dat we gewoon door moesten blijven gaan’, sprak Oost.

Doorgaan deed Feyenoord C1. Lion Kalentjev maakte na rust de 3-3. Delpiero Reboe bracht de bezoekers op voorsprong (3-4) en Kalentjev schoot ook nog de 3-5 binnen. AZ kwam nog even terug  in de laatste minuut (4-5), maar gevaarlijk werd het daarna niet meer. ‘Ik moet mijn ploeg een compliment maken voor de veerkracht’, sprak Oost.

AZ C1  - Feyenoord C1 4-5
2' 1-0 (penalty)
15' 1-1 Simon Loshi
26’ 2-1
31’ 2-2 Delpiero Reboe
31’ 3-2
40’ 3-3 Lion Kalentjev
49’ 3-4 Delpiero Reboe
60’ 3-5 Lion Kalentjev
70’ 4-5

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Geertruida, Aslan, Smeulers, Loshi; Huijgen, Heijberg, Reemst (43’ Burger); Kokcu (43’ De Mooij), Kalentjev en Reboe (53’ Hoogenboom).

FEYENOORD D1 DOET GOEDE ZAKEN MET WINST OP PSV D1
Feyenoord D1 heeft zaterdagmorgen goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de eerste divisie. De Rotterdammers wonnen bij PSV D1 met 0-2. Concurrent Willem II heeft weliswaar nog twee punten voorsprong op de ploeg van trainer Gaston Taument, maar de Tilburgers hebben ook een wedstrijd meer gespeeld. Als Feyenoord D1 van NEC/FC Oss D1 en van NAC Breda wint, is de ploeg kampioen.

Feyenoord D1 had het in Eindhoven het eerste kwartier heel lastig. De Rotterdammers kregen geen grip op de snelle aanvallers van de thuisploeg. PSV D1 kwam dan ook drie keer vrij voor het doel van Vladimir Sikanic. Met zijn reddingen zorgde de sluitpost er echter voor dat de thuisploeg niet tot scoren kwam. ‘We kwamen niet in de wedstrijd. Het lukte niet en zij waren op dat moment balvaardiger’, sprak Taument.

Toch kwam Feyenoord D1 op voorsprong. Een schitterende aanval werd door spits Tiago Cukur in het doel gekopt (0-1). Met vertrouwen gingen de Rotterdammers vervolgens de rust in en in de tweede helft werd nauwelijks nog iets weggegeven. ´Het spel ging op en neer en er werd heel veel strijd geleverd. We hebben met ons hart gespeeld´, aldus Taument, die in blessuretijd zag hoe invaller Twan van der Zeeuw de wedstrijd in het slot gooide (0-2).

PSV D1 – Feyenoord D1 0-2
18' 0-1 Tiago Cukur
60+3' 0-2 Twan van der Zeeuw

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Valk, Bogarde, Esajas; Zitman, Omgba, Kramer (40’ Van der Zeeuw); Naujoks (48’ Lopes Oliveira), Cukur en Deurloo (40’ Troost).