Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Exclusieve samenwerking Feyenoord en v.v. Spijkenisse

Feyenoord heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met v.v. Spijkenisse voor de duur van drie seizoenen. Beide clubs gaan hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers op regelmatige basis met elkaar delen. V.v. Spijkenisse is de vierde club die een exclusief samenwerkingsverband met Feyenoord heeft gesloten, nadat Feyenoord eerder al soortgelijke overeenkomsten sloot met Velo, RBC Roosendaal en Alphense Boys. Feyenoord hoopt in de toekomst nog meer prominente amateurclubs als Academy Partner aan zich te kunnen verbinden.

V.v. Spijkenisse is een grote vereniging met circa 1100 spelende leden, waaronder 700 jeugdleden. De club hecht veel waarde aan de jeugdopleiding. Alle selectieteams spelen al vele jaren in de landelijke divisies, op minimaal derde divisie niveau. Het eerste elftal komt uit in de Hoofdklasse en bestaat voor een groot deel uit zelf opgeleide spelers. In het verleden hebben verschillende spelers via v.v. Spijkenisse de stap naar het betaald voetbal gemaakt, waaronder huidig Feyenoord-speler Miquel Nelom en oud-Feyenoorder George Boateng.

Voor Feyenoord is de samenwerking met Spijkenisse een middel om nog meer binding met het achterland te krijgen en haar maatschappelijke rol in de samenleving een zinvolle invulling te geven. Verder maakt de samenwerking het mogelijk dat talenten sneller onder de aandacht komen van Feyenoord, terwijl de club zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding van v.v.Spijkenisse.