groningen-fey-3

El Ahmadi kan leven met gelijkspel

Hoewel hij net als iedereen in het Rotterdamse kamp graag had gewonnen, kon Karim El Ahmadi na afloop van FC Groningen – Feyenoord leven met de uitslag (1-1). ‘Als je in een lastige uitwedstrijd bijna een helft lang met een man minder speelt, mag je misschien niet ontevreden zijn met een punt’, sprak de middenvelder in de Euroborg.

Kort voor de aftrap in het hoge noorden werd ook voor de spelers duidelijk dat koploper Ajax bij FC Utrecht tegen een nederlaag was aangelopen. El Ahmadi: ‘Daardoor wisten we dat we vandaag een grote stap konden zetten richting de koppositie. Dan is het zaak om er vanaf de eerste minuut op te klappen, maar we speelden juist een moeizame eerste helft. Zoiets is lastig te verklaren.’

De opgave voor Feyenoord om een goed resultaat mee te nemen naar Rotterdam werd na rust alleen maar lastiger, toen scheidsrechter Pol van Boekel rood gaf aan verdediger Jan-Arie van der Heijden. ‘Vanaf dat moment heeft de ploeg karakter getoond’, stelde El Ahmadi, die op het middenveld als vanouds voorop ging in de strijd. ‘De winnaarsmentaliteit kwam boven in de ploeg.’

Na het gelijkspel in Groningen speelt Feyenoord nog twee duels tot aan de winterstop. Donderdag komt Willem II naar De Kuip (KNVB beker), zondag wacht N.E.C. in Nijmegen. El Ahmadi: ‘Die wedstrijden moeten we goed doorkomen, zodat we mee blijven doen in de competitie en de beker. Alleen dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in.’