Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Reportage: succesvolle maatschappelijke conferentie in Gent

Met veel enthousiasme en vol nieuwe ideeën keerden medewerkers van de afdeling Supporters- en Maatschappelijke Zaken van Feyenoord deze week terug uit Gent. In de Belgische stad wisselden ze tijdens een conferentie twee dagen lang kennis en ervaring uit met medewerkers van andere Europese clubs die zijn aangesloten bij het European Football for Development Network (EFDN).

Feyenoord was vijf jaar geleden één van de oprichters van EFDN, waarbij inmiddels ruim zestig clubs uit heel Europa zijn aangesloten. Samen met onder meer de UEFA en andere organisaties komen de clubs jaarlijks bijeen om, zoals Manager Supporters- en Maatschappelijke Zaken Ton Strooband het omschrijft ‘met elkaar van gedachten te wisselen over de maatschappelijke rol van het voetbal in Europa’. 

Als een van de grondleggers van de EFDN en als club die met de omvangrijke en talrijke projecten van de Feyenoord Foundation erg actief is op sociaal-maatschappelijk gebied, was Feyenoord tijdens de conferentie een Gent ook een belangrijke inspiratiebron voor andere clubs. Zo gaf een van de medewerkers een presentatie over het Feyenoord Fancoachproject, een traject waarmee jongeren de duur van hun stadionverbod met liefst 75 procent kunnen terugbrengen.

Na afloop keek Ton Strooband met een goed gevoel terug op de conferentie. ‘Onze medewerkers hebben vol trots kunnen vertellen over wat wij bij Feyenoord doen, maar aan de andere kant hebben we ook weer enorm veel kunnen leren van andere Europese clubs. We willen de sterke punten uit de projecten van andere clubs benutten, om die vervolgens in Rotterdam en omgeving toe te passen.’

Benieuwd naar de sociaal-maatschappelijke projecten van Feyenoord? Neem een kijkje op de website van de Feyenoord Foundation.