psv-fey-17

Een andere kijk op PSV - Feyenoord

Feyenoord.nl blikt elke speelronde terug op de door Feyenoord gespeelde wedstrijd, met een top vijf van opvallende statistieken en weetjes. Deze keer een andere kijk op PSV – Feyenoord (0-2) met onder meer: de passes van Clasie, de balvastheid van Pellè en de aanvalslust van Janmaat.

5. Feyenoord schiet met scherp
Feyenoord en PSV creëerden evenveel kansen: ieder 10. Toch was Feyenoord vele malen gevaarlijker dan de thuisploeg. De ploeg van Ronald Koeman schoot de bal namelijk 7 keer tussen de palen, terwijl PSV dat slechts 3 keer lukte, waaronder 2 keer vanuit een vrije trap.

4. Feyenoord wint duels
Afgezien van de openingsfase was Feyenoord een stuk feller dan PSV. Zo won de ploeg in totaal 83 van de 151 duels. Feyenoord was in de verdedigende duels, de aanvallende duels en in de luchtduels sterker dan PSV.

3. Clasie regisseur
Jordy Clasie behaalde van alle Feyenoorders het hoogste rapportcijfer qua passing. In totaal 90 % van zijn  passes kwam aan. Bovendien was hij ook defensief van grote waarde. Zo waren 10 van zijn 14 verdedigende acties succesvol.

2. Pellè aanspeelpunt
Graziano Pellè miste op slag van rust twee grote kansen voor Feyenoord, maar was in het combinatiespel zeer belangrijk voor zijn ploeg. De clubtopscorer heeft de meeste passes van alle Feyenoorders achter zijn naam (46), waarvan 78 % succesvol was.

1.  Janmaat extra aanvaller
Daryl Janmaat stond officieel opgesteld als opkomende rechtsback, maar speelde vaker op de helft van de tegenstander dan op eigen helft. Hij besliste de wedstrijd doordat zijn enige schot op doel in de kruising vloog. Bovendien vormde Janmaat een uitstekend koppel met Pellè. De spits verstuurde 11 passes richting de rechtsback en ontving ook 11 keer de bal van hem.

Met dank aan: ORTEC Sports