fey-ajax-7

Clasie: ‘We waren negentig minuten heer en meester’

Jordy Clasie was zondag in de eerste tien minuten van de Klassieker een van de drie spelers die namens Feyenoord de lat raakte. Al in de eerste minuut van de wedstrijd zag de aanvoerder de bal buiten bereik van Ajax-doelman Jasper Cillessen op de bovenkant van de lat uiteenspatten, waarna ook Ruben Schaken en Sven van Beek, beiden met een kopbal, het geluk niet aan hun zijde hadden. Omdat ook in het resterende deel van de Klassieker de bal er op welke manier niet in wilde en de bezoekers wél doel troffen, bleef Feyenoord met lege handen achter (0-1). ‘Dat is ongelofelijk frustrerend’, baalde Clasie na afloop in De Kuip.

De middenvelder kon zich van de afgelopen jaren geen Klassieker herinneren waarin Feyenoord zo overtuigend voor de dag was gekomen, ook niet tijdens de gewonnen editie in 2012. ‘We waren negentig minuten lang heer en meester, dat is wel eens anders geweest’, knikte Clasie. ‘We hebben Ajax geen moment het gevoel gegeven dat er wat te halen viel, omdat we vanaf de eerste minuut hebben uitgestraald dat we baas in eigen huis wilden zijn. Het is heel frustrerend dat we vergaten te scoren, waardoor de beloning voor een uitstekend optreden is uitgebleven.’

Zeker in de eerste helft kwam Feyenoord zeer goed voor de dag in De Kuip. Aan niets was te merken dat de ploeg last had van bijvoorbeeld extra druk, na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken. Clasie: ‘Zeker de afgelopen week was voor ons niet goed verlopen, met nederlagen tegen Willem II en Sevilla. Daarom wisten we dat het vandaag moest gebeuren en we als ploeg moesten opstaan om vol gas te geven. Dat hebben we ook gedaan, helaas zonder resultaat. Toch geeft deze wedstrijd vertrouwen om de komende weken punten te gaan pakken.’

Een stuk verderop in de catacomben van het stadion was ook van het gezicht van Kenneth Vermeer de teleurstelling af te lezen. De doelman was vol ongeloof over het uiteindelijke resultaat. ‘Ajax is er vandaag geen moment aan te pas gekomen’, sprak hij. ‘We hebben de hele wedstrijd gedomineerd en tevens een groot aantal kansen afgedwongen. Dan is het extra vervelend dat zij vanuit een vrije trap wel het doel vinden. Toch had ik tot de laatste minuut het gevoel dat we de stand om konden buigen.’

Voor Vermeer was het een bijzondere editie van de Klassieker, aangezien hij het voor de eerste keer opnam tegen zijn voormalige ploeggenoten. ‘Daarom was ik extra gebrand op een overwinning. Niet alleen ik, maar het hele team heeft daar alles voor gegeven. Het is ongelofelijk zuur dat we onszelf niet hebben beloond. Het zit de laatste tijd qua resultaten niet mee, maar als we zo blijven spelen ben ik ervan overtuigd dat we punten gaan pakken.’