Clasie: ‘We zaten er vanaf het begin bovenop’

Het was tot kort voor de wedstrijd nog maar de vraag of Jordy Clasie zondag inzetbaar zou zijn tegen AZ, wat het gevolg was van de knieklachten die de middenvelder had overgehouden aan zijn verblijf bij het Nederlands elftal. Uiteindelijk bleek de aanvoerder fit genoeg en ontpopte hij zich in Alkmaar tot een van de uitblinkers bij Feyenoord, dat op overtuigende wijze de drie punten pakte (1-4). Zodoende kon Clasie na afloop spreken van een geslaagde middag. ‘Normaal gesproken win je hier niet zomaar.'

Dat Feyenoord betrekkelijk weinig moeite had met AZ, was volgens Clasie vooral te danken aan de wijze waarop het elftal aan de wedstrijd was begonnen. ‘We zaten er meteen bovenop en zetten veel druk op de bal, waardoor we de tegenstander naar adem lieten happen’, analyseerde hij. ‘Bovendien werden we natuurlijk geholpen door dat eigen doelpunt. Daarna hadden we het onszelf nog makkelijker kunnen maken, door de score sneller uit te breiden.’

Uiteindelijk namen de Rotterdammers alsnog ruim afstand van de thuisploeg en was het duel bij rust al beslist. ‘Normaal gesproken zijn uitwedstrijden tegen AZ erg lastig en win je hier niet zomaar. Dankzij onze ruime voorsprong was het een stuk makkelijker voetballen, zeker in de tweede helft. Ik heb bij vlagen genoten van ons spel.’

Dankzij de 1-4 overwinning vergrootte Feyenoord de voorsprong op AZ op de ranglijst naar zeven punten. Toch benadrukte Clasie dat de derde plaats nog geen zekerheidje is. ‘We moeten nog vijf wedstrijden en daarin zijn nog veel punten te winnen en te verliezen. Voor ons zijn dat allemaal finales en we moeten dus scherp blijven.’