wk_brasil_oranje_portret

Brons voor Oranje na winst op Brazilië

Het Nederlands elftal heeft zich zaterdag verzekerd van de derde plaats op het WK. In de finale om de 3e/4e plaats was de ploeg van bondscoach Louis van Gaal op indrukwekkende wijze te sterk voor gastland Brazilië: 0-3. Aanvoerder Robin van Persie zette Oranje met een benutte strafschop al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, waarna Daley Blind de marge na ruim een kwartier spelen verdubbelde. Vlak voor tijd bepaalde Georginio Wijnaldum de eindstand, door een assist van Daryl Janmaat te verzilveren. De selectie van het Nederlands elftal mocht na afloop op het veld een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Janmaat was de vierde Feyenoord-speler die in actie kwam tegen Brazilië. De rechterverdediger voegde zich in de tweede helft als invaller voor Blind bij Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie, die in de basis begonnen. De Vrij en Martins Indi speelden de volle negentig minuten, terwijl Clasie enkele minuten voor het laatste fluitsignaal werd vervangen.

Omdat naast de vier huidige spelers van Feyenoord ook Dirk Kuijt, Ron Vlaar, Jonathan de Guzman, Van Persie en Wijnaldum in actie kwamen, stonden er in de slotfase in totaal negen (oud-)Feyenoorders in het veld. Zeven van hen genoten (een deel van) hun jeugdopleiding op Varkenoord.

Voor Oranje komt er met de gewonnen wedstrijd om de derde plaats een einde aan het WK in Brazilië. Morgen (zondag) keert de selectie terug naar Nederland.