Boulahrouz zeventig minuten in actie bij oefenduel beloften

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een oefenwedstrijd tegen Jong N.E.C./FC Oss winnend afgesloten. De ploeg van coach Patrick Lodewijks won op Varkenoord met 3-1. De doelpunten van de thuisploeg kwamen van Rick Karsdorp, Mitchell Te Vrede en Jean-Paul Boëtius. Verdediger Khalid Boulahrouz, die op de weg terug is van een blessure, kwam zeventig minuten in actie voor de Feyenoord-beloften.

Jong Feyenoord/Excelsior begon met veel offensieve bedoelingen aan de wedstrijd, wat niet verwonderlijk was gezien de hoeveelheid aanvallend ingestelde spelers waarover Patrick Lodewijks kon beschikken. Ruben Schaken, Mitchell Te Vrede en Jean-Paul Boëtius vormden de voorhoede, Anass Achahbar en Bilal Basaçikoglu hadden een plekje op het middenveld en Wessel Dammers, vorig jaar nog spits van Feyenoord A1, stond centraal achterin.

Dammers vormde het centrale verdedigingsduo met Khalid Boulahrouz. De deze zomer naar Feyenoord gekomen routinier, die in de vorige thuiswedstrijd van de beloften tegen Jong ADO Den Haag zijn rentree maakte na een knieblessure, speelde ruim zeventig minuten mee op Varkenoord, waarmee hij een nieuwe stap zette richting een terugkeer bij de hoofdmacht van trainer Fred Rutten.

Feyenoords hoofdtrainer was zelf samen met Giovanni van Bronckhorst een van de toeschouwers op Varkenoord en zag hoe de aanvallende speelwijze al voor rust resultaat opleverde. Na vijf minuten spelen was Rick Karsdorp het eindstation van een vloeiende aanval, door een prima steekbal van Achahbar met links in de verre hoek te schuiven. Uit een al even fraaie aanval werd de voorsprong kort voor rust verdubbeld, toen Jean-Paul Boëtius met een afgemeten voorzet het hoofd van Te Vrede vond. De spits liet met een krachtige kopbal in de bovenhoek doelman Mike Vanhamel kansloos.

In de tweede helft lukte het Jong Feyenoord/Excelsior een stuk minder om Jong N.E.C./FC Oss terug te dringen. Kansen op een hogere score bleven daardoor uit, al was Achahbar na ruim een uur spelen dichtbij met een schitterende poging. Hij draaide de bal met buitenkant links over doelman Vanhamel, maar zag zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in stuiten.

Even later was het aan de overkant wel raak. De bezoekers, die tot dan toe nauwelijks voor serieus gevaar hadden gezorgd, kwamen via Koen Muller terug in de wedstrijd. De invaller zag de bal ruim een kwartier voor tijd uit een hoekschop voor zijn voeten vallen en aarzelde niet: 2-1.

Verder liet Jong Feyenoord/Excelsior het niet komen. De ploeg schakelde na het tegendoelpunt een tandje bij en liep daardoor enkele minuten later alweer uit naar een grotere voorsprong. Jean-Paul Boëtius kon van dichtbij binnen tikken, waarmee hij zorgde voor een 3-1 eindstand.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong N.E.C./FC Oss 3-1
5’ 1-0 Karsdorp
40’ 2-0 Te Vrede
75’ 2-1 Muller
84’ 3-1 Boëtius

Scheidsrechter: Kloet

Jong Feyenoord/Excelsior: Graafland; Karsdorp, Boulahrouz (70’ El Baad), Dammers, Woudenberg; Basaçikoglu, Achahbar, Vilhena; Schaken, Te Vrede en Boëtius.
Jong N.E.C./FC Oss: Vanhamel; Monteiro, Disveld, Hultermans (69’ Muller), Elders; Sanusi, Joosten (46’ Sow), Diarra; Mert, Celik en Amaarouk (46’ Popalzij).