jong%20fey-rkc-5

Beloften in stijl naar titel in Divisie B

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zich maandag gekroond tot kampioen van de Beloftencompetitie Divisie B. De ploeg van coaches Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk is na een 9-0 thuisoverwinning op Jong RKC Waalwijk niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Mitchell Te Vrede had op Woudestein een groot aandeel in de zege, door liefst vijfmaal te scoren. De overige Rotterdamse treffers werden gemaakt door Joey Sleegers (drie keer, waarvan één strafschop) en Daan Blij. In een dubbele beslissingswedstrijd tegen de nummer één van de Beloftencompetitie Divisie A speelt Jong Feyenoord/Excelsior binnenkort om het landelijk kampioenschap.

Dat Jong Feyenoord/Excelsior het kampioenschap daadwerkelijk zou binnenhalen, daarover bestond halverwege het duel al geen enkele twijfel meer. De ploeg leidde op dat moment dankzij doelpunten van Mitchell Te Vrede en Daan Blij al met 2-0, een score die gezien de verhoudingen op het veld meer dan verdiend was. Laatstgenoemde krulde de bal in de slotminuut van de eerste helft op fraaie wijze in de verre kruising, terwijl Te Vrede ruim tien minuten eerder met een schot uit de draai voor de eerste treffer had gezorgd.

Het openingsdoelpunt van de spits moet voor de Rotterdammers als een verlossing hebben gevoeld. In het half uur dat eraan vooraf was gegaan had de ploeg zoveel opgelegde kansen om te scoren laten liggen, dat het bijna leek alsof de bal er niet in wilde. Joey Sleegers en ook Te Vrede hadden beiden al twee keer een treffer op hun schoen, maar de grootste mogelijkheid was voor A1-speler Brandon Robinson. Na ruim twintig minuten had de buitenspeler de bal op een meter van de doellijn voor het intikken, maar zijn inzet eindigde op het been van Jong RKC-doelman Jurjan Wouda.

De talrijke mogelijkheden voor het doel van de bezoekers waren het gevolg van het enorme overwicht dat Jong Feyenoord/Excelsior had opgebouwd. De ploeg hanteerde vanaf de eerste minuut een hoog baltempo en speelde met veel aanvallende intenties, waardoor het heer en meester was ten opzichte van de Waalwijkers. Freek Langermans knalde in de openingsfase weliswaar nog hard op de vuisten van doelman Kostas Lamprou, verder kwam de formatie van oud-Feyenoorder Rob Maas in de eerste helft niet.

Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior met een tussenstand van 2-0 de buit binnen had betekende dat niet dat de ploeg gas terug nam. Met name Te Vrede was messcherp uit de kleedkamer gekomen, vastberaden de massaal toegestroomde Feyenoord-aanhang een doelpuntrijke tweede helft voor te schotelen. De spits maakte in een kwartier tijd een loepzuivere hattrick, waarbij de ene goal nog fraaier was dan de andere. Met name die na een uur spelen sprong eruit, toen hij de bal uit de lucht hard en strak in de hoek schoot.

De spits maakte zes minuten voor het einde van de wedstrijd zelfs zijn vijfde doelpunt van de avond, door een door Blij verdiende strafschop te benutten. Op dat moment kende het duel al een tussenstand van 7-0, wat te danken was aan twee goals, waarvan één benutte strafschop, van Joey Sleegers. De aanvallende middenvelder deed weinig meer onder voor Te Vrede, toen hij kort voor tijd zelfs zijn derde van de avond maakte. Zijn doelpunt in de voorlaatste minuut betekende een fraai slotakkoord voor Jong Feyenoord/Excelsior, dat vervolgens aan een welverdiend feestje kon beginnen.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong RKC Waalwijk 9-0
32’ 1-0 Te Vrede
44’ 2-0 Blij
48’ 3-0 Te Vrede
53’ 4-0 Te Vrede
59’ 5-0 Te Vrede
65’ 6-0 Sleegers (strafschop)
79’ 7-0 Sleegers
84’ 8-0 Te Vrede (strafschop)
88’ 9-0 Sleegers

Scheidsrechter: Martens

Opstellingen
Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Lopes Cabral, Van Beek, Smith, Hardeveld; Vormer, Bakkal (83’ Elst), Sleegers; Blij, Te Vrede (89’ Houben) en Robinson (63’ Karsdorp).
Jong RKC Waalwijk: Wouda; Langermans, Sijbers (46’ De Wit), Van Weert, Ntangu; Van Beers, Scholtus, Langermans; Lieder, Biekman en Peltzer.